Az Agrár Széchenyi Kártya Konstrukció célja, hogy a legalább már egy éve működő, mezőgazdasági termékek előállításával, feldolgozásával és forgalmazásával, erdő-, vad- és halgazdálkodással foglalkozó mezőgazdasági őstermelők, családi gazdálkodók, egyéni vállalkozók, illetve társas vállalkozásként működő kis- és középvállalkozások számára nyújtson szabad felhasználású 1, 2 vagy 3 éves lejáratú folyószámlahitelt.

 

Támogatott gazdálkodási formák:

–       gazdasági társaság,

–       egyéni cég,

–       egyéni vállalkozó,

–       szövetkezet,

–       termelői értékesítő szervezet (TÉSZ),

–       adószámmal rendelkező mezőgazdasági őstermelő, családi gazdálkodó,

–       erdőbirtokossági társulat

 

(Zöldség-gyümölcs termelői csoport és termelői szervezet, és egyes termelők beszerzését, értékesítését, szolgáltatását nyújtó szövetkezés és egyéb gazdálkodó szervezet (BÉSZ) is jogosult a hitelfelvételre fenti társasági formában történő működése révén.)

 

Az Agrár Széchenyi Kártya hitelkerete legalább 500 000 Ft, vagy félmillió forintonként növekvő, legfeljebb 25 millió Ft összeg lehet, melyhez a Magyar Állam 2% kamattámogatást és kezességi díjtámogatást biztosít.

 

A hiteligénylőnek 15 millió forint hitelösszegig egy, felette két lezár, teljes éves gazdálkodói múlttal és az MVH-nál regisztrációs számmal kell rendelkeznie. A hiteligénylőnek nem lehet köztartozása vagy lejárt hiteltartozása. A további részletes feltételeket az Agrár Széchenyi Kártya Üzletszabályzata tartalmazza.

 

A hitel biztosítéka 15 millió Ft hitelösszegig az előírt magánszemély készfizető kezességvállalása, 15 millió Ft felett a hitelnyújtó és az Agrár- Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány (AVHGA) által elfogadott egyéb fedezet (ingatlan vagy ingóság) bevonása is szükséges.

 

A hitelkeret megnyitásakor a hitelkeret nagyságától függő „kártyadíj” és a garanciadíj állami támogatáson felüli részének megfizetése esedékes. A „kártyadíj” minden induló költséget tartalmaz, egyéb (bírálati, keretnyitási, stb.) díjak nincsenek.

 

A hitel rulírozó hitelként működik, tehát amennyiben a számlára időközben jóváírás érkezik, a nap végén az összes tranzakció (terhelés, jóváírás) végeredményeként fennmaradó folyószámla egyenlegből a hitel összege automatikusan visszatörlesztődik (és a szabad keret ismét igénybe vehető).

 

A hitel futamideje alatt az igénybevett (kihasznált) kölcsön összege után ügyleti kamatot ill. kezelési költséget kell fizetni.

 

A hitelnyújtó a hitelkeret minél egyszerűbb igénybevétele érdekében egy MasterCard Standard típusú, nemzetközi bankkártyát bocsájt ki a vállalkozó számára. Ezen kívül a hitelkeret az egyéb, szokásos módokon is igénybe vehető, pl. átutalás, banki vagy ATM-ből történő készpénzfelvétel, stb.

 

A hitel visszafizetése a futamidő végén, lejáratkor, egy összegben esedékes.

 

ElectosFileStreaming

Írjon nekünk e-mailt, adja meg elérhetőségeit és felvesszük Önnel a kapcsolatot.

Vissza a termékekhez